Konuşmacı: Dr. Okan Güray Bülbül
Tarih: 17 Mart 2021 Çarşamba
Saat: 14.00 – 17.00
Eğitimde katılımcılara salgın süresince uygulanmakta olan koronavirüs nedeniyle kolaylaştırılmış şartlarla kısa çalışma, fesih yasağı ve nakdi ücret desteği uygulamaları hakkında bilgiler verilecektir. Koronavirüs nedeniyle kolaylaştırılmış şartlarla kısa çalışma uygulamasının 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek olması sonrası yürütülecek insan kaynakları yönetimi süreçleri hakkında bilgiler sunulacaktır. Kısa çalışma uygulamasının sona ermesi nedeniyle işyerlerinde alınması gerekli tedbirler, Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılması gereken bildirimler ve iş sözleşmelerinin feshi durumunda fesih süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunulacaktır. Eğitimde ayrıca salgın dönemi ve sonrasında uygulanmak üzere hayata geçirilen normalleşme teşviki, ilave istihdam teşviki hakkında uygulama detaylarına yer verilecektir.
Bu eğitime kimler katılmalı?
Eğitime insan kaynakları birimlerinde görev yapan çalışanlar, özlük ve bordro biriminde çalışanlar ve işletme sahipleri katılmalıdır.
Bu eğitim katılımcılara ne sağlar?
Bu eğitim katılımcılara salgın süresince çalışma hayatına yönelik olarak hayata geçirilen uygulamaların sona ermesi ile birlikte işyerlerinde alınması gerekli tedbirlerin neler olduğunu ve sürecin nasıl yönetileceği konusunda bilgi edinilmesini sağlar. Bu sürecin yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda farkındalık oluşturur.
Eğitim içeriği
1. Kısa Çalışma Sonrası İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları
Dr. Okan Güray Bülbül’ün Kısa Özgeçmişi
2006 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde lisans, 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2018 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalında doktora derecesini alan Bülbül, 2009 yılından bu yana Gazi Üniversitesi (2018 Yılından İtibaren Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. 2011 yılında Linköping University, Remeso Institute bünyesinde “Migration and Labour in a Global Economy” programında eğitim alan Bülbül’ün akademik çalışma alanları sosyal politika, sosyal güvenlik, işgücü piyasaları, iş sağlığı ve güvenliğidir.
Sosyal Politika, Sosyal Güvenlik, İşgücü Piyasası uzmanlık alanlarında pek çok Avrupa Birliği ve Tubitak projesinde yer alan Bülbül, 2013 yılından bu yana Akşam gazetesinde Çalışma Hayatı köşesinde yazılar yazmaktadır. 2015 – 2017 yılları arasında NTV Avrupa kanalında yayımlanan Hukuk Rehberi programında izleyici karşısına çıkan Bülbül, ulusal ve uluslararası dergilerde alanı ile ilgili makaleler yayımlamış, kitap çalışmalarında yer almıştır.
Katılım belgesi:
Eğitimin % 70'ine devam eden katılımcılar adına dijital doğrulanabilir katılım belgesi hazırlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecektir.
Merkezimiz yeterli kontenjan oluşmaması durumunda eğitimi başlatmama kararı alabilecektir. Bu durumda eğitim ücretleri kayıt yaptırmış olan kişilerin hesaplarına iade edilecektir.