Çalışma Saatlerinin Düzenlenmesi
24 Temmuz 2024, Çarşamba
ÇALIŞMA SAATLERİNİN DÜZENLENMESİ
Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecilerinin çalışma saatlerinin düzenlenmesi hk.
ÇALIŞMA SAATLERİNİN DÜZENLENMESİ

Değerli Üyelerimiz ;

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 13'üncü maddesi ile Perkande Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 13'üncü maddesi hükümleri doğrultusunda Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun uygun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan Bakanlık Makamı Oluru gereğince ilimizdeki berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir defa kapalı olacakları günün aynı ya da birbirinden farklı olabilecek şekilde ilgili meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle Valiliğimizce belirlenmesinin talep edilmesi üzerine 28.09.2022 tarihli ve 78596638 sayılı Valilik Oluru ile ilimizde bulunan erkek berberliği, kuaförlük ve güzellik salonu işletmeciliği mesleklerinde faaliyet gösteren tüm işletmelerin Pazar günleri kapalı olmasına karar verilmiş ve söz konusu kararın 01.07.2024 tarihinden itibaren uygulanacağı ilgi (b) de kayıtlı yazımız ile bildirilmiştir.
Ancak, sektör temsilcilerinin müşterek talebi üzerine ilgi (c) de kayıtlı Valilik Oluru ile; erkek berberliği, kuaförlük ve güzellik salonu işletmeciliği mesleklerinde faaliyet gösteren işletmelerin kapalı olduğu Pazar günleri;
 Ramazan ve Kurban Bayramlarına denk gelen günler dahil olmak üzere bir hafta öncesinde,
 Yeni eğitim-öğretim yılına denk gelen günler dahil olmak üzere bir hafta öncesinde,
 Düğün (damat tıraşı, gelin başı vb.) ve sünnet töreni sahipleri için davetiye ile birlikte kayıtlı
olunan meslek odasına bilgi verilmesi hallerinde,
Valilik kararından istisna olarak pazar günleri 08.00 - 20.00 saatleri arasında iş yerlerini açabilmelerine karar verilmiştir.
Bu bağlamda, ilgi (c) de kayıtlı Valilik Oluru ekte gönderilmekte olup ilimizdeki; erkek berberliği, kuaförlük ve güzellik salonu işletmeciliği mesleklerinde faaliyet gösteren tüm işletmelerin ilgi (c) deki Valilik Olurunda belirtilen istisnalar dışında Pazar günleri kapalı olması gerektiği; alınan kararlara uymayan söz konusu işletmeler hakkında 6585 sayılı Kanunun 18'inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında idari para cezası uygulanacağı hususunu bilgilerinize sunarız.